Noviteti iz Rumunjske - Dokker i Dokker Van

image

Dacia Dokker i Dacia Dokker Van svojim linijama i proporcijama otkrivaju veliku prostranost. Duljina od 4,36 m, širina od 1,75 m i visina od 1,81 m ukazuju na velikodušne dimenzije vozila te otkrivaju veliki unutarnji prostor. Taj je dojam dodatno istaknut jednostavnim i glatkim okomitim bokovima, a širina bočnih kliznih vrata i asimetrična stražnja vrata znače jednostavan ulazak uvozilo.

Dacia Dokker namijenjen je kupcima koji traže vozilo za mješovitu uporabu, u koje će istodobno utovariti vrlo velik predmet i bezbrižno otići na obiteljsko putovanje. U njemu će se udobno voziti pet osoba, a usto nudi najveći prtljažnik na tržištu. Jednostavna modularnost stražnje klupe omogućuje oslobađanje dodatnog tovarnog prostora obujma od 3 m3, zbog čega je Dokker idealan za profesionalnu uporabu. Dostupan je s jednim ili dvojim bočnim ostakljenim kliznim vratima pa je pristup u teretni prostor ili na stražnju klupuznatno olakšan.

Dacia Dokker Van pouzdano je i robusno dostavno vozilo s najvećim obujmom teretnog prostora u klasi zahvaljujući domišljatoj prilagodljivosti suvozačeva sjedala (Dacia Easy Seat, uz doplatu). Pristup u teretni prostor bitno olakšavaju široka klizna vrata s obje strane vozila. Kako bi zadovoljio najrazličitije potrebe obrtnika i trgovaca, Dokker Van nudi brojne mogućnosti prerade i bogatu dodatnu opremu.

Dacia Dokker Van ima široka klizna vrata s obje strane vozila

U unutrašnjosti, multimedijski sustav Media Nav sastoji se od velikog ekrana dijagonale od 18 cm (7''), navigacije i radija te nudi mogućnost spajanja na Internet i telefoniranja slobodnih ruku s pomoću Bluetootha. Ograničivač brzine i senzor za vožnju unatrag također su u ponudi kao opcija.Dacia Dokker i Dokker Van na tržište dolaze s četiri motora: novi benzinski motor 1.2 TCe 115, benzinski motor 1.6 MPI 85 te dizelski motor 1.5 dCi 75 KS i 90 KS. Ta dva dizelska motora nose oznaku Dacia eco² jer im potrošnja goriva iznosi samo 4,5 l/100 km1, uz ispuštanje CO2 od 118 g/km1.

Ime „Dokker“ dolazi od engleske riječi koja označava lučkog radnika (dockworker ili docker), čime se jasno ističe velika sposobnost prijevoza tereta obiju izvedbi modela, kao i njihova modularnost i robusnost.

Cijena za Daciju Dokker starta od 85.900 kuna za benzinski 1.6 motor snage 82 KS, najjeftiniji dizelaš je dCi sa 75 KS - 99.900 kuna. Druga Dacia Dokker Van u benzinskoj verziji dostupna je s motorom snage 82 KS za 64.250 kuna, a za 76.750 kuna dobit ćete dCi dizelski motor snage 75 KS.

Podijeli