Hankook iON gume za električna vozila

image

Električna vozila postavljaju jedinstvene zahtjeve za svoje gume u usporedbi s vozilima s klasičnim motorima.

Povećana težina vozila znači veće opterećenja za gume što uzrokuje trošenje, dok trenutna isporuka momenta zahtijeva poboljšanu trakciju, upravljanje i performanse kočenja.

Otpor kotrljanja treba smanjiti kako bi se maksimalno povećao doseg, a budući da nema buke motora, buka guma je posebno izražena pa ju je potrebno smanjiti kako bi se poboljšala udobnost u kabini.

Hankook je prije nekoliko mjeseci predstavio iON obitelj guma koje su razvijene posebno za električna vozila, a dostupne su kao ljetne, zimske i, odnedavno, na europskom tržištu i kao cjelogodišnje gume.

Karakteristike iON obitelji su smanjen otpor kotrljanja te smanjena buka pri kotrljanju.

U usporedbi s konvencionalnim gumama, to znači veći doseg i bolje iskustvo vožnje, a osim toga, iON gume su konstruirane su za visoke okretne momente električnih vozila visokih performansi.

Posebna smjesa gaznoga sloja s visokim udjelom prirodne smole osigurava izuzetnu izdržljivost i smanjeno trošenje u usporedbi s konvencionalnim gumama.

iON evo  gume su konstruirane da podnose značajno veće okretne momente pri kretanju, koji su posljedica karakteristike pogonskog elektromotora.

Tehnologija EV "Grip Boost" povećava krutost za 10 posto, dok se napredna aramidna vlakna poboljšavaju performanse upravljanja, a unaprijeđeni rameni blokovi osiguravaju optimiziranu krutost i maksimalan kontakt s cestom.

Također, gume pružaju poboljšano prianjanje na mokrom, s optimiziranom veličinom kanala za odvođenje vode uz istovremeno zadržavanje niske razine buke.

U usporedbi s klasičnim gumama, razine buke u kabini smanjena je za 18 posto.

Hankook iON gume nude se u dimenzijama od 18 do 22 cola.

Podijeli