Mazda3 i Mazda CX-30 modelska godina 2024.

image

Mazda3 i Mazda CX-30 za 2024. donose četiri poboljšane značajke aktivne sigurnosti: dodatak upozorenju nepažljivom vozaču (Distracted Driver Alert), poboljšano autonomno kočenje u nuždi u noćnim uvjetima vožnje (Autonomous Emergency Braking AEB), poboljšanu točnost adaptivnog tempomata (Intelligent Speed Assist ISA) kao i poboljšanja prilagodbe brzine u sustavu pomoći u vožnji pri gustom prometu (Cruising & Traffic Support CTS).

 Kod oba modela u izdanju za 2024. također su uključena važna ažuriranja kibernetičke sigurnosti za zaštitu od prijetnji IT-a. S ovim ažuriranjima, automobil je sada sigurniji no ikada.

Tu su i ergonomska unaprjeđenja unutrašnjosti koja uključuju usavršeni infotainment zaslon i softver, zamjenu postojećih USB-A priključaka s USB-C priključcima i suptilne, ali vrlo učinkovite promjene rasporeda kontrola u kabini kako bi se optimizirala jednostavnost korištenja.

Kontrolama na upravljaču također su suptilno izmijenjene boje, tamnija nijansa vozaču olakšava očitavanje tipki za savršenije iskustvo vožnje.

 Također, Mazda3 i Mazda CX-30 za 2024. mogu se pohvaliti najnovijim Mazda Connect infotainment značajkama i poboljšanom funkcionalnošću za pametni telefon.

Navigacijske upute iz sustava Apple CarPlay i Android Auto sada se mogu prikazivati na aktivnom vozačkom zaslonu (Active Driving Displayu), prvom takve vrste za Mazdu.

Ova značajka povećava sigurnost i praktičnost za vozače, omogućujući  im da drže pogled na cesti dok primaju bitne informacije o navigaciji.

 Sada su dostupne bežične verzije oba sustava Apple CarPlay i Android Auto što čini povezivanje vašeg telefona s automobilom lakšim no ikad. Kod oba modela sada je  uključena podloga za bežično punjenje mobilnih uređaja bez potrebe za kabelima za punjenje.

Poboljšani središnji zaslon od 10,25 inča omogućuje vozačima da lako vide informacije u stvarnom vremenu, a prikaz navigacijske karte je proširen zahvaljujući prozirnim okvirima zaslona.

 Ažurirani navigacijski sustav sada ima funkciju online pretraživanja točaka interesa, čineći rezultate pretraživanja točnijim, relevantnijim i korisnijim.

Poboljšanja također uključuju usavršavanje funkcije kartiranja izvan cesta koja zajedno s 3D žiroskopskim senzorom točno izračunava položaj vozila, čak i u područjima gdje je GPS prijem loš.

Mazda3 i Mazda CX-30 za 2024. dostupne su u širokom spektru boja eksterijera, a potpuno nove boje su ceramic metallic i zircon sand koje su dodane postojećem izboru. 

Podijeli