Multienergetska platforma i učinkovitost

image

Nova generacija donosi širok raspon pogonskih sklopova, uključujući električne i dizelske varijante te buduću verziju na vodik.

Tu je i novi moderniji izgled, koji je izveden po uzoru na putničke modele, a dominira prednja maska s vertikalnim letvicama te LED svjetla u obliku slova C.

Renault ističe kako je otpor zraka smanjen za 20 posto u odnosu na prethodni model, što, osim manje potrošnje, osigurava nižu razinu buke u unutrašnjosti.

Najavljene su četiri izvedbe Blue dCi motora, sa 105, 130, 150 i 170 KS, koje će se moći kombinirati s ručnim 6-brzinskim mjenjačem ili 9-brzinskim automatskim mjenjačem.

Novi električni Master se nudi s motorima od 96 kW ili 105 kW te baterijama od 40 kWh ili 87 kWh. Doseg s manjom baterijom je 180 km, a s većom preko 410 km (prema WLTP ciklusu).

Najveća snaga izmjeničnog (AC) punjenja je 22 kW te omogućuje punjenje veće baterije za oko četiri sata, a kod istosmjernog (DC) punjenja najveća snaga je 130 kW.

Renault Master također će nuditi mogućnosti Vehicle-to-Load (V2L) i Vehicle-to-Grid (V2G). V2L omogućuje napajanje drugih uređaja iz utičnice u unutrašnjosti ili teretnom prostoru

Unutrašnjost je također obnovljena, dobila novu instrumentnu ploču kao i novu armaturu, kvalitetnije materijale i 10-inčni OpenR Link infotainment zaslon u seriji.

Kabina također može poslužiti i kao pokretni ured, koristeći naslon srednjeg sjedala kao stol za prijenosno računalo, a tu su i USB-C priključci za napajanje uređaja.

Novi Master nudi izbor od 20 različitih tvorničkih konfiguracija, obujam teretnog prostora od 11 do 22 m3 plus širinu i duljinu teretnog prostora za koje se Renault tvrdi da su najbolji u klasi.

Narudžbe za novi Master službeno se otvaraju u drugom tromjesečju 2024., a isporuke počinju kasnije sljedeće godine.

Podijeli