Nova Suzuki Vitara: s makadama u grad

image

Samo je ime ostalo… Nova Suzuki Vitara predstavljena na pariškom salonu automobila odrekla se svoje (polu)terenske prošlosti i “karijeru” će nastaviti konkurirajući Renault Capturu i društvu. U osnovi serijsko izdanje koncepta iV-4 Suzuki Vitara sada je 4,17 m dugačka, 1,77 m široka i visoka 1,61 m te raspolaže prtljažnikom od 375 litara

Dizajnom sasvim nova, kutijasta Vitara ipak ne donosi previše svježine, a u njezinim je linijama lako prepoznati razne utjecaje, od Range Rovera nadalje. Srećom, nadoknađuje to brojnim mogućnostima personalizacije – od 15 shema boja, pa i dvobojnih kombinacija, preko panela u boji karoserije koji oživljavaju inače “japanski” nerazigranu, tamnu unutrašnjost, do “terenskih” zaštita karoserije kao dodatne opreme.

Motorizacija je nove Suzuki Vitare zasad relativno skromna pa su na raspolaganju samo dva motora, oba obujma 1,6 litara, opremljena sustavom Start&Stop i udovoljavaju normi Euro 6. Benzinac razvija 120 KS i 156 Nm okretnog momenta, dok dizelaš raspolaže s jednakih 120 KS, ali i mnogo upotrebljivijih 320 Nm okretnog momenta. Uz benzinski se motor isporučuje manualni mjenjač s pet, a uz dizelaš sa šest brzina. Uz doplatu, benzinca je moguće spojiti i s automatskim mjenjačem sa 6 brzina. Serijski je pogon samo na prednje kotače, dok se, kao podsjetnik na Vitarinu prošlost, novi mali crossover ipak može naručiti i s ALLGRIP pogonom na sva četiri kotača. Nova Suzuki Vitara na europskom bi se tržištu trebala pojaviti 2015., a cijena joj zasad još nije poznata.

Podijeli