Opel Frontera s dvije tehnologije pogona

image

Nova Frontera koristi Stellantis "Smart Car" platformu koju dijeli s Citroënom C3 i C3 Aircross te zamjenjuje Crossland, ali nudi nešto veću karoseriju te robusniji stil.

Opel je najavio kako će se Frontera u budućnosti nuditi i sa sedam sjedala.

Vozač i putnici gledaju na kokpit kojeg krase novi upravljač i dva široka zaslona veličine 10 inča, a opcijski se nude i nova, patentirana, Intelli-Seat sjedala.

S duljinom od 4380 mm, Forntera nudi prtljažnik obujma 450 litara ili čak do 1600 litara s preklopljenim sjedalima.

Nova Fronteru se može naručiti i s krovnim nosačima te krovnim šatorom s ljestvama koji su posebno osmišljeni za ovaj SUV, a krov se može opteretiti s do 240 kg.

Za pogon će se nuditi dvije mogućnosti, mild hibrid ili potpuno električni pogon.

Frontera Hybrid dolazi s 1,2-litrenim turbo-benzinskim motorom snage 74 kW (100 KS) koji radi u kombinaciji s električnim motorom snage 21 kW (28 KS) i mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa i dvostrukom spojkom.

U ponudi će biti i snažnija izvedba 1,2-litarskog motora sa 100 kW (136 KS).

Također, novi model će biti dostupan kao Frontera ili Frontera GS.

Već je i osnovna izvedba bogato opremljena, a Frontera GS dodatno je opremljena i sustavom za informiranje i zabavu s dodirnim zaslonom u boji veličine 10 inča i navigacijom, kao i stražnjom kamerom. Kupci mogu još dodatno prilagoditi svoje vozilo s dva opcionalna paketa opreme.

Pune tehničke specifikacije za Fronteru Electric tek se očekuju, ali su najavljena dva kapaciteta baterija i dvije izvedbe pogonskog motora.

Podijeli