Seat Leon Cupra s 300 KS i 380 Nm

image

Pogon na sve kotače 4Drive i automatizirani mjenjač DSG dostupni su za verziju ST uz koje će se Seat Leon isticati svojim performansama i dodatnom opremom.

Uz dizajn te izvrstan omjer uloženog i dobivenog sada se otišlo korak dalje kako bi se Leon Cupra učinio još boljim. Novi Leon Cupra sada sadrži sustave potpore za vozača kao što su potpora kod prometnog zastoja, Lane Assist, automatska regulacija razmaka i sustav zaštite pješaka, a također se isporučuje s električnom parkirnom kočnicom i sustavom ulaska i pokretanja bez ključa Kessy.

Media System Plus sa svojim 8“ zaslonom predstavlja vrhunac infotainment sustava najnovije generacije, a Leon Cupra je po prvi put opremljen pretincem Connectivity Box u središnjoj konzoli koji se sastoji od bežičnog punjača za mobilne telefone i antenskog pojačala za mobilni signal za područja sa slabom pokrivenošću signalom.

2.0 TSI motor snage 300 KS u novom Leonu Cupra je najsnažniji serijski model koji je tvrtka Seat ikad proizvela - motor je za 10 KS jači u usporedbi sa svojim prethodnikom koji je imao 290. Povećan je i maksimalni okretni moment s 350 Nm na 380 Nm raspoloživ u širokom rasponu brojeva okretaja, od 1800 do 5500 o/min.

Seat Leon Cupra će biti opremljena i s pogonom na sve kotače u obiteljskoj verziji ST, u kombinaciji s automatiziranim mjenjačem s dvije spojke (DSG). Već je prva generacija Leona Cupra iz 2000. godine bila opremljena pogonom na sve kotače. Uz standardno opremljen dinamičnom regulacijom šasije (DCC) ima i servoupravljač i elektronički samoblokirajući diferencijal. Cupra Drive Profile omogućuje odabir između ukupno pet modusa – Comfort, Sport, Eco, Individual te modusa Cupra.

Podijeli