Novi BMW serije 4

image

BMW serije 4 predstavljen je 2013. godine, a godinu poslije stigle su dvije dodatne karoserijske izvedbe - BMW serije 4 Cabrio i BMW serije 4 Gran Coupe. Do sada je prodano ukupno 400.000 automobila iz serije 4. Automobili se proizvode u Munchenu (BMW serije 4 Coupe), Regensburgu (BMW serije 4 Cabrio) i Dingolfingu (BMW serije 4 Gran Coupe).

BMW 4 Series M Sport Coupé

Redizajnirana LED prednja svjetla preuzimaju mjesto ksenonskih svjetala. Svi modeli iz serije 4 su standardno opremljeni prednjim LED svjetlima za maglu, a LED svjetla sada su stigla i na stražnja svjetla.

Dorađeni otvori za zrak, bočne linije i novi stražnji spojler dodatni su upečatljivi detalji. Dvije nove vanjske boje Snapper Rocks Blue i Sunset Orange dostupne su ekskluzivno za nove modele BMW-a serije 4, a dostupan je i jedan novi dizajn naplataka samo za ovaj model i to za linije opreme Advantage, Sport Line, Luxury Line i M Sport.

Promjene su zahvatile i interijer - novi galvanizirani detalji, kromirani detalji i središnja konzola u crnoj izvedbi visokog sjaja uz dvostruki prošiv na ploči s instrumentima pojačavaju osjećaj ekskluzivnosti i visoke kvalitete. Tri nove boje presvlaka i tri nova rješenja za unutarnje uređenje pružaju još veći izbor kada se radi o personalizaciji dizajna u unutrašnjosti. Novi navigacijski sustav Professional za BMW serije 4 sada ima novo sučelje za korištenje sustava.

BMW 4 Series M Sport Gran Coupé

BMW 4 Series Convertible

Tri benzinska motora (BMW 420i, BMW 430i i BMW 440i) i tri dizelska motora (BMW 420d, BMW 430d, BMW 435d xDrive) dostupna su za sve modele novog BMW-a serije 4 te potječu od posljednje BMW EfficientDynamics obitelji motora i opremljeni su BMW TwinPower Turbo tehnologijom.

Snaga modela pogonjenih benzinskim motorima seže od 135 kW / 184 KS u BMW-u 420i do 240 kW / 326 KS u BMW-u 440i. Kada se radi o dizelskim motorima, raspon snage se kreće od 140 kW / 190 KS u BMW-u 420d do 230 kW / 313 KS u BMW-u 435d xDrive. BMW serije 4 Gran Coupe je dostupan s dodatnom dizelskom varijantom – BMW 418d snage 110 kW / 150 KS. 12 varijanti modela dostupno je s opcijom BMW xDrive dok BMW 435d xDrive dolazi standardno s inteligentnim sustavom pogona na sva četiri kotača – za Coupe, Cabrio i Gran Coupe.

Vrhunac ponude su BMW M4 Coupe i BMW M4 Cabrio koji sada dolaze standardno s adaptivnim LED prednjim svjetlima u cijelosti. Novodizajnirana su potpuna stražnja LED svjetla, brojne stilske preinake daju kabini sportskog BMW-a serije 4 profinjeno ozračje.

Podijeli