Novi MINI John Cooper Works Countryman

image

MINI John Cooper Works Countryman druge generacije sportski je orijentiran - s 4-cilindričnim 2.0 benzinskim poprečno smještenim turbo motorom snage 170 kW (231 KS) i 350 Nm okretnog momenta s mjesta do 100 km/h ubrzava za 6,5 sekundi, uz ručni 6-stupanjski mjenjač, a dostupan je i u izvedbi s automatskim 8-stupanjskim Steptronic sportskim mjenjače kojem treba 0,8 sekundi duže. Najveća brzina koju može postići je 234 km/h.

Automobil je postavljen na 18-inčne John Cooper Works naplatke od lakih legura, ima Brembo sportski kočioni sustav, sportski ovjes. Specijalni detalji karoserije optimiziraju aerodinamične osobine i hlađenje većih otvora za zrak u prednjem dijelu. Izvana do izražaja dolaze LED prednja svjetla.

U interijeru se nalazi kokpit specifičan za ovaj model te John Cooper Works sportska sjedala. U vozilo se može smjestiti do pet osoba, ima veći prtljažnik nego prethodni model (450 litara) jer je dužina povećana za oko 17 cm, za 3 cm je širi dok je međuosovinski razmak povećan za 7,5 cm.

Novi MINI JCW Countryman javnosti će po prvi puta biti predstavljen u travnju 2017. na Shanghai Motor Showu dok u prodaju stiže u proljeće 2017.

Podijeli