Ekološka raketa: BMW i8 s 500 KS

image

Posebna verzija BMW-a i8 proizvest će se u maloj seriji, a stota godišnjica BMW-a pada na datum 7. ožujka 2016. godine. Pod posebnom oznakom M 100 BMW namjerava na poseban način obilježiti svoje stoljeće postojanja. M 100 će se proizvesti pod vodstvom Roberta Fedelija koji je nedavno došao iz Ferrarija, a u odnosu na postojeći i8 snage 362 KS, slavljenički model će imati okruglih 500 KS. Maksimalni okretni moment mogao bi biti 700 Nm.

BMW i8 u klasičnom, već poznatom izdanju

Šasija će biti od ugljičnih vlakana, uz stilski revidiran dizajn kako bi bio još dinamičniji i okretniji. Redizajnirat će se ovjes, opruge i amortizeri, gume će biti šire kako bi se dodatno poboljšalo držanje i trakcija na cesti, a stižu i prikladno veće kočnice.

I aerodinamika će se optimizirati kako bi se povećao downforce pri većim brzinama. Sportska varijanta imat će gotovo 1600 kilograma, do stotke će ubrzavati za 3,5 sekundi, maksimalna brzina će biti ograničena na 250 km/h.

Sportska varijanta BMW-a i8 proizvest će se u samo 100 automobila, a prvi kupci će ih provozati u rujnu 2017. godine. O točnom nazivu još se raspravlja, a kao opcije spominju se i8S i i8 CS dok i9 oznaka nije u razmatranju.

Podijeli