Mercedes AMG GT i AMG GT C Roadster

image

Mercedes-AMG je proširio svoju GT obitelj s dva dvosjed roadster modela - novi AMG GT C model pozicionirao se između modela AMG GT S i AMG GT R. Ispod haube se nalaze V8 turbobenzinski motori, šasija i karoserija su aluminijske, a školjka je ojačana: bočni pragovi su s debljim stjenkama i imaju više komora, dodatni elementi nalaze se između nosača prednje ploče i okvira vjetrobrana, dodatni je okvirni element između mekanog krova i spremnika. Poprečni element iza sjedala podržava fiksni sustav zaštite u slučaju prevrtanja.

GT i GT C Roadsteri su po nečemu prvi na svijetu: na standardnom produkcijskom vozilu po prvi se put koristi nova kombinacija materijala: poklopac prtljažnika napravljen je od kombinacije SMC (Sheet Moulding Compound) materijala i karbonskih vlakana. Prednost su mala masa, visoka čvrstoća i izvanredna kvaliteta površine.

Iznad glava dvoje putnika troslojni mekani krov je s pod-strukturom kao magnezij/čelik/aluminij konstrukcija pa njegova mala masa pomaže osigurati nisko središte ravnoteže. Z-preklapanje štedi prostor, a krov koji se otvara za samo 11 sekundi dolazi u tri boje - crnoj, bež i crvenoj.

Vizualno, do izražaja dolazi AMG Panamericana prednja maska, kao na modelu Mercedes-AMG GT R, što je podsjetnik na Mercedes 300 SL iz 1952. godine koji je na Carreeri Panamericani osvojio prvo i drugo mjeste iste godine. Okomite zaklopke iza prednjeg donjeg spojlera se otvaraju i zatvaraju unutar jedne sekunde kao kod AMG GT R-a te se time upravlja protokom zraka uz rezultat poboljšane aerodinamične ravnoteže i performansi.

U interijeru AMG GT Roadster i AMG GT C Roadster imaju elemente u Style Exclusive izvedbi s nappa kožom u macchiato bež boji. Po prvi su put za standardna AMG sportska sjedala dostupna AMG Performance sjedala s AIRSCARF sustavom grijanja u razini vrata putnika i klimatiziranjem.

Spajanjem Apple iPhone telefona na AMG Track Pace aplikaciju, dio Comand Online sustava, moguće je analizirati i poboljšati stil vožnje na trkaćoj stazi, kao i dijeliti podatke s drugim AMG vozačima preko Facebook, YouTube ili AMG Private Lounge mreža.

Za kraj najljepši dio naše vijesti, a to je snaga V8 4.0 motora. AMG GT Roadster ima 350 kW (476 KS), a AMG GT C Roadster 410 kW (557 KS). To je za 26 kW (35 KS) više od modela AMG GT S i 20 kW (28 KS) manje od modela Mercedes-AMG GT R.

Uključeno je aktivno upravljanje stražnjim kotačima, elektronički upravljani stražnji diferencijal ograničenog proklizavanja, AMG RIDE CONTROL sportski ovjes s prilagodljivom kontrolom tvrdoće, širi stražnji kraj za širi trag kotača i bolje prianjanje uz nove bočne stranice koje širini stražnjeg kraja modela Mercedes-AMG GT C Roadster dodaju 57 milimetara. Nadalje, veći su prednji diskovi kočnica, dolaze s dodatnim Race režimom vožnje dok standardni AMG Performance ispušni sustav s dvije beskonačno podesive zaklopke modulira zvuk ispušnog sustava. Zaklopke se otvaraju i zatvaraju ovisno o odabranom AMG DRIVE SELECT režimu vožnje, iako se mogu pojedinačno kontrolirati uporabom odvojene tipke.

Podijeli