Eurosuper 95 pojeftinio i očekuje se daljnji pad, dizel i plin poskupjeli

  • Objavljeno u AUTOBIZ
image

Od 12. svibnja 2015. cijena benzinskog Eurosuper 95 BS goriva je niža za 10 lipa po litri i nova cijena je 10,19 kuna. Time je spremnik goriva od 50 litara pojeftinio za 5 kuna u odnosu na prošli tjedan. Portal cijenegoriva.info donosi cijene goriva, a ovo je ujedno i najveći pad cijene Eurosupera 95 u posljednja četiri mjeseca.

S druge strane, Eurodizel je poskupio, ali samo za dvije lipe po litri te je nova cijena između 9,51 i 9,53 kune, ovisno o kompaniji. Dizelsko gorivo već sedmi tjedan za redom poskupljuje i u međuvremenu spremnik goriva od 50 litara poskupio je za 36,50 kuna. Litra dizela najskuplja je unatrag šest posljednjih mjeseci.

Drugi tjedan za redom poskupio je autoplin - nova cijena viša je za 4 lipe te je cijena litre autoplina 4,06 kn.

Cijena barela nafte na svjetskom tržištu je ispod 65 američkih dolara te je primjetan blagi pad cijene barela. Ono što ide u korist hrvatskim vozačima jeste slabljenje američkog dolara u odnosu na kunu. Sadašnji tečaj je 6,77 kuna za jedan USD te je to najniži tečaj od kraja veljače 2015. Nastavi li se trend pada tečaja, u sljedećim tjednima možemo očekivati i pad cijena goriva u Hrvatskoj.

Podijeli