Opoziv za Ford Kugu s hibridnim pogonom

  • Objavljeno u AUTOBIZ
image

Ford je s novom Kugom proširio vrste pogonskih motora s kojim se može kupiti, no izgleda kako su tu nastali i problemi. Naime, plug-in hibridna izvedba Ford Kuge se može zapaliti! Stoga je zaustavljena prodaja, ali su i zamoljeni vlasnici da ne pune svoja vozila dok se ne pronađe rješenje. A osim što ih ne smiju puniti bateriju, vlasnici su zamoljeni i da automobil ne koriste u EV Auto načinu rada.

Prema prvim procjenama, oko 26.000 Kuga potencijalno ima taj problem, a do sada je zabilježeno nekoliko slučajeva požara na hibridnim Kugama, a problem su baterije koje se pregrijavaju. Naime, uočena je mogućnost ulaska vode u SOBDM modul gdje može nastati kratki spoj, a to dovodi do pregrijavanja baterija i do mogućeg požara. Srećom, nije zabilježena ni jedna ozljeda u navedenim slučajevima. No bez obzira na to, zasigurno nije dobar osjećaj da vam se svega nekoliko mjeseci star automobil zapali.

Polovica prodanih Kuga ove godine u Europi su upravo hibridne izvedbe, a ovakva će vijest zasigurno usporiti prodaju hibridne izvedbe, a moguće i ostalih izvedbi, a treba napomenuti kako se ova upozorenja odnose na modele koji su proizvedeni do 26. srpnja 2020., pa ako ćete u budućnosti kupovati ovu izvedbu Kuge, svakako provjerite kada je točno proizvedena i je li prethodni vlasnik zamijenio problematični dio.