Klasik zaboravljen u štali čak 27 godina

  • Objavljeno u AUTOBIZ
image

Audi Quattro je legendarni automobil, a kada se pronađe jedan ovakav primjerak koji je gotovo 27 godina stajao u kutu jedne štale, stvarno se zapitamo kako ovaj svijet ide. Naime, u Velikoj Britaniji je pronađen baš jedan takav primjerak koji je sada ponuđen na aukciji.

Cijena koja se očekuje da će postići ovaj primjerak je između 8 i 10 tisuća funti, odnosno preračunato u kune to je iznos između 66.000 i 84.000 kuna, što je za takvo vozilo iznimno niska cijena, no treba pričekati kraj aukcije i vidjeti koju će cijenu Quattro postići.

Doduše, pri pogledu na fotografije jasno vam je kako ovaj Audi Quattro baš i nije u dobrom stanju, a poznata agencija Hagerty mu je dala jednu zvjezdicu, od pet mogućih, za stanje u kojem je pronađen. Doduše, nakon restauracije,cijena ovog primjerka bi lako mogla postići cijenu i preko 80.000 funti, odnosno preko 670.000 kuna.

Ovaj primjerak modela Quattro je napravljen 1985. godine i jedan je od tek 215 primjeraka koji su s trake sišli te godine, te je redovito vožen sve do 1993. godine, kada ga je trenutni vlasnik kupio i spremio.

Uz to se navodi i kako je pronađeni Quattro prošao kroz tuning početkom 90-ih godina prošlog stoljeća, a obavljen je u BR Motorsportu. Zanimljiva je i činjenica kako je auto prešao oko 286.000 kilometara, no bez obzira na sve, navedeni primjerak je kao stvoren za restauraciju.

Aukcija za Audi Quattro kreće 10. rujna, i nakon toga će biti poznata točna cijena koju je kupac platio, ali će se tada saznati i tko je imao sreće postati vlasnikom jednog od najpoznatijih automobila iz tog vremena.