Peugeot ponovo na utrci 24 sata Le Mansa

  • Objavljeno u AUTOBIZ
image

24 sata Le Mansa je jedna od najzahtjevnijih, ali i najprestižnijih utrka na svijetu, a Peugeot se, u suradnji s Totalom, vraća već 2022. godine s novim bolidom Le Mans Hypercar, kojeg vidite i na fotografijama. Za one koji ne znaju, Peugeot je dosad tri puta pobijedio u svojoj klasi na ovoj prestižnoj utrci, i to 1992. i 1993. godine s bolidom Peugeot 905 Evo 1B, te s bolidom Peugeot 908 HDi 2009. godine.

Peugeot Le Mans Hypercar je hibrid s ukupnom snagom od 670 KS i ima pogon na sve kotače. Težina je prilagođena novom pravilniku, a karoserija je duga gotovo 5 metara i široka gotovo 2 metra. Svakako treba imati na umu kako FIA pravila nalažu i proizvodnju od minimalno 25 primjeraka cestovne inačice, pa se do kraja 2022. godine očekuje i proizvodnja takvih primjeraka, koji će vjerojatno biti rasprodani u vrlo kratko vrijeme.

Ovaj bolid donosi dobro poznat dizajnerski potpis, pa tako prednja i stražnja LED svjetla donose tri okomite linije koje asociraju na tragove pandži, dok je sam bolid pobojan u crnu boju sa zelenim detaljima. Jedina razlika je što su svjetla u potpunosti okomita i postavljena uz sam rub karoserije, a jedva čekamo vidjeti kako će izgledati cestovne izvedbe.

Podijeli