Rekordna prodaja električnih Renaulta

  • Objavljeno u AUTOBIZ
image

Renault obara rekorde u prodaji svojih električnih vozila, a rast prodaje Renaulta na europskom tržištu električnih vozila ove godine do kraja studenog je 80 %! U tom je razdoblju prodano 95.985 električnih vozila. Osim toga, Renault Zoe je i najprodavaniji električni automobil u Europi.

Treća generacija modela Zoe predstavljena je prošle godine, a ove godine je prodan u 84.000 primjeraka, što je čak dvostruko više u odnosu na prošlu godinu. Izgleda da su u Renaultu s modelom Zoe pogodili točno ono što europski kupci traže. Ove godine mu se pridružio i Twingo Electric koji je prodan u 1.760 primjeraka i time je postao referentni model u svojoj klasi. A ista stvar je i s modelom Twizy, koji je prodan u više od 3.100 primjeraka.

No da ne bi sve ostalo samo na putničkim vozilima, Renault ima i najprodavanije električno gospodarsko vozilo – Kangoo Z.E. koji je prodan u 8.498 primjeraka, a već je i najavljena nova generacija koja dolazi na proljeće iduće godine i koja će pridonijeti još boljoj prodaji.

Dobro stoji i Master Z.E. s utovarnim kapacitetom od 3,5 tone, a sljedeće godine stiže i nova generacija Meganea u električnoj izvedbi, a već sad se nude i hibridi i plug-in hibridi Clio, Captur i Megane, a sljedeće godine stiže i Megane Conquest. Izgleda kako je Renaultova budućnost i više nego zelena!

Podijeli