Treći tjedan za redom autoplin poskupio

  • Objavljeno u AUTOBIZ
image

Autoplin sada ima najveću cijenu, pogledamo li cijene unatrag dva mjeseca. Nova cijena litre auto plina od utorka 19. svibnja 2015. viša je za 16 lipa - cijena iznosi 4,22 kune, što je najskuplje od kraja ožujka ove godine. Unatrag tri tjedna litra autoplina poskupjela je tri puta tako da je spremnik od 50 litara poskupio za 17 kuna, donosi portal cijenegoriva.info.

Eurodizel je na nekim postajama pojeftinio za dvije lipe po litri (Petrol i Lukoil - 9,49 odnosno 9,50 kuna po litri) dok druge kompanije nisu mijenjale cijene (kod njih je cijena između 9,51 i 9,53 kune). Dakle, litra dizela već osam tjedana kod većine kompanija nije pojeftinila.

Benzinski Eurosuper 95 BS je pojeftinio za samo jednu lipu kod Petrola i Lukoila (10,18 odnosno 10,19 kuna) dok druge kompanije cijene nisu mijenjali.

U sljedećim tjednima se može očekivati stagniranje cijena dizelskih i benzinskih goriva, odnosno eventualno promjena za lipu-dvije. Barel nafte se na svjetskim tržištima kreće oko 66 US dolara, a u posljednjih mjesec dana cijena se vrti oko 65 dolara. Dolar u odnosu na kunu blago pada, ali ne dovoljno da bi došlo do značajnije nižih cijena goriva na domaćem tržištu.

Podijeli