Izabran je HR Auto 2014. Francuz!

image

Peugeot 308 izabran je za HR Auto 2014. godine, a 308-ica je osvojila najveći broj bodova u izboru koji tradicionalno, već 20. put po redu održava Hrvatski novinarski žiri Zbora automobilskih novinara HND-a. Peugeot 308 je skupio ukupno 70 bodova od devet članova žirija Zbora automobilskih novinara.

Dakle, „zlatni volan“ osvojio je novi Peugeot 308 koji se odnedavno u redizajniranom izdanju prodaje u Hrvatskoj. Drugu nagradu, „srebrni volan“ sa 64 boda žirija osvojila je nova Mazda3, također redizajnirana. „Brončani volan“ pripao je Škodi Octaviji.

U izboru za najbolji automobil sudjelovali su ovogodišnji noviteti, odnosno oni modeli koji će tek za koji dan krenuti u prodaju, a u finalu su, osim pobjedničkog trojca, bili još i ovi modeli: Nissan Note, Opel Adam i Toyota Auris/Corolla. Za titulu najboljega presudno je bilo sedmodnevno testiranje te poseban, jednodnevni test na poligonu.

Uz zlatni, srebrni i brončani volan dodijeljena su i posebna priznanja: za najcoupe - BMW Serije 4 za dizajn - Mazda6 za ekologiju - BMW i3 za gradski automobil - Opel Adam za kabriolet - Opel Cascada za lako komercijalno vozilo - Dacia Dokker za najpovoljniju kupnju - Dacia Sandero za obiteljski automobil - Citroen C4 Picasso za najprodavaniji model - Volkswagen Golf za poslovnu limuzinu - Mercedes S klase za terenca - Toyota RAV4 za sigurnost - Nissanova tehnologija Safety shieldza tehničke inovacije - Audi Matrix LED svjetla.

Podsjećamo, prošle je 2012. godine najboljim izabran Peugeot 208, drugo mjesto zauzeo je Volkswagen Golf VII, dok je treći bio Renault Clio.

Nagrada za HR Auto 2014. (direktor Peugeota Hrvatska, Tomislav Miletić)

Podijeli