2022 Mazda2 dobiva dorađene motore

  • Objavljeno u NAJAVE
image

I dok se čeka potpuno nova generacija ''dvojke'', Mazda je pripremila dorađenu izvedbu koja dolazi kao 2022 model, a odnosi se na dorađene motore, ali i na posebnu izvedbu Homura Special Edition, koja ima veliki uspjeh na domaćem tržištu, a sada će se nuditi i na europskom tržištu.

Homura Special Edition donosi crne poklopce retrovizore i 16-inčne aluminijske naplatke, dok se u unutrašnjosti mogu naći crna sjedala i obloge na vratima, te šavovi s crvenim koncem kao i crveni obrub ventilacijskih otvora. Tu su i dvije nove boje – Platinum Quartz i Deep Crimson.

Uz to, Mazda Connect sustav sada podržava Android Auto i bežični Apple CarPlay već od osnovnog modela, a poboljšana je i zvučna izolacija. Tu je i grijani volan te unutrašnji retrovizor s automatskim zatamnjivanjem.

Dorađen je i 1,5-litreni Skyactiv-G motor koji sada troši do 6,8 % manje, a u ponudi su izvedbe sa 75 i 90 KS u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, dok je snažnija inačica dostupna i s automatskim mjenjačem. U ponudi je i e-Skyactiv G 90 i 115 KS s ručnim mjenjačem, koji su dostupni u MHEV izvedbi, odnosno kao blagi hibridi. Svakako treba spomenuti kako je Mazda doradila i ovjes.

LED prednja svjetla su sada standardna na svim inačicama, dok su adaptivna LED svjetla u dodatnoj opremi, a u opciji su i sustavi za prepoznavanje znakova, za zadržavanje vozila unutar trake i sustav kamera u 360 stupnjeva s prednjim parking senzorima. Dorađena Mazda2 na tržište stiže na jesen, a cijene se ne bi trebale puno mijenjati od trenutnih.

Podijeli