Opel Astra slavi svoj 30. rođendan

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Prva generacija Astre imala je težak zadatak naslijediti iznimno popularni Kadett E, a kada je 1991. godine predstavljena donijela je mnogo novosti u odnosu na prethodnika, kao što su zatezači prednjih pojaseva, a Astra F je najprodavaniji model brenda do sada s ukupno prodanih 4,13 milijuna vozila proizvedenih u razdoblju od 1991. do 1997. godine.

Opel Astra G

Druga generacija Astre došla je pod oznakom G, a dizajneri su tada upotrijebili dizajn s pomoću računala (CAD) pod nazivom ALIAS, koji je originalno razvijen za računalno animirane filmove. Sljedeća generacija, Astra H je pak predstavljena 2003. godine.

Opel Astra H

Četvrta generacija Astre je dobila oznaku J i bila je predstavljena 2009. godine, a slovo I je preskočeno kako ne bi došlo do zamjene s brojem 1. Ona je donijela i prilagodljiva AFL+ svjetla koja su preuzeta s veće Insignije, a uvela je i prednju kameru s prepoznavanjem znakova i upozoravala je vozače u slučaju prelaska izvan trake.

Opel Astra J

Astra K je pak izabrana za Europski automobil godine 2016., a to je bio prvi model koji je ponudio prilagodljiva prednja svjetla s matricom Intelli-Lux LED u segmentu kompaktnih automobila, te sjedala s AGR certifikatom koja su imala funkciju masaže i ventilacije.

Opel Astra K

Šesta generacija Astre u prodaju stiže do kraja ove godine, a po prvi će put biti dostupna kao plug-in hibrid, uz benzinske i dizel inačice, a više o najnovijoj generaciji Astre možete pročitate u našem prijašnjem članku.

Podijeli