Alfa Romeo Tonale stigao u Hrvatsku

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Jedan od najvažnijih modela koji stižu iz Alfa Romea je zasigurno Tonale, kompaktni SUV koji bi trebao poboljšati prodaju ovog brenda, a osim izgleda, u tome će mu pripomoći i pogonski motori. Tonale se nudi s hibridnim turbo benzincima, plug-in hibridom, ali i turbo dizelaš.

Riječ je o 1,5-litrenom turbo benzincu koji je dostupan u izvedbi sa 130 KS i sa 160 KS, od kojih potonji ima turbo promjenjive geometrije, a oba su uparena sa 7-stupanjskim Alfa Romeo TCT automatskim mjenjačem s dvije spojke, a sve to je kombinirano s 48-voltnim ''P2'' električnim motorom. U početku će biti dostupna izvedba snage 130 KS, a određena količina vozila će biti za isporuku odmah.

Kratko smo i provozali navedenu izvedbu i možemo reći kako je dojam i više nego dobar. Doduše, sjedi se nešto uspravnije, no i dalje je to ''onaj Alfa osjećaj'' koji se osjeća i u svakom drugom njihovom modelu. Neravnine upija dobro, a moramo pohvaliti i odličnu zvučnu izolaciju.

Tonale dolazi s tehnologijom nezamjenjivih tokena (NFT), istinskom inovacijom u automobilskom sektoru. Alfa Romeo je prvi proizvođač automobila koji povezuje automobil s NFT digitalnim certifikatom. Tehnologija se temelji na konceptu "blockchain kartice", povjerljivom i neizmjenjivom zapisu glavnih faza u životu pojedinog vozila koju nije moguće zamijeniti. Uz pristanak kupca, NFT će zabilježiti podatke o vozilu, generirajući potvrdu koja se može koristiti kao jamstvo ukupnog statusa automobila, s pozitivnim utjecajem na njegovu preostalu vrijednost. Na tržištu rabljenih automobila, NFT certifikat predstavlja dodatni izvor vjerodostojnosti za vlasnike ili trgovce na koje mogu računati. U međuvremenu, kupci će biti sigurni u izbor rabljenog automobila.

Kod nas će Tonale biti dostupan s pet paketa opreme, a u startu će se nuditi bogato opremljen model Speciale, čija je cijena 351.900 kuna za izvedbu sa 130 KS, odnosno 370.900 kuna za izvedbu sa 160 KS. Najpovoljnija izvedba dolazi pod oznakom opreme Super, a njena cijena je 289.900 kuna, dok će izvedba s turbo dizelašem koštati 294.900 kuna.

Alfa Romeo Tonale bi mogao biti pravi hit na tržištu, a osim u ''Alfa'' crvenoj, odlično izgleda i u zelenoj metalik boji, ali i u ostalima, a uskoro stiže i na test…

Podijeli