Ovo je potpuno novi Bugatti W16 Mistral

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Bugatti je predstavio potpuno novi model W16 Mistral, model koji je ujedno i posljednji Bugatti koji koristi isključivo benzinski motor, a istovremeno je i prvi model koji je predstavljen od kada su spojene kompanije Rimac i Bugatti. No ovaj model donosi i novi dizajn, a nosi i karakterističnu prednju masku.

Ime Mistral dolazi od vjetra koji puše u južnoj Francuskoj a W16 je oznaka motora, benzinca koji je po posljednji put ugrađen u Bugatti, jer će svi budući modeli biti hibridni! Snaga koju proizvodi ovaj 8,0-litreni W16 motor je 1176 kW/1600 KS, a nudi i 1600 Nm okretnog momenta! Bugatti s ovim modelom želi imati rekord u najbržem kabrioletu na svijetu.

Mate Rimac, izvršni direktor Bugatti Rimca, prilikom predstavljanja ovog modela je izjavio: „Ovo je posljednji Bugattijev automobil koji će koristiti legendarni W16 motor, a ovom prilikom smo morali napraviti automobil bez krova, jer je više od 40 % svih Bugatti vozila ikad napravljeno upravo takvih.“

Mate dodaje: „Spoj formata roadstera i našeg pogonskog sklopa W16 apsolutno je savršenstvo. S uklonjenim krovom i parom velikih usisnika zraka, koji se nalaze izravno iza vaše glave, unosi oko 70.000 litara zraka kroz motor svake minute. Ono što također nastavljamo s modelom W16 Mistral je naslijeđe Bugatti roadstera, svaki od njih neusporediv u dizajnu, performansama i rijetkosti, koji se proteže sve do nastanka Bugattija.”

Ukupno će biti proizvedeno 99 primjeraka, a svi su već prodani, s naglaskom kako cijene u tvornici startaju od 5 milijuna eura. Isporuke se očekuju tijekom 2024. godine.

Podijeli