Ponovno otkazan Ženevski auto salon

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Geneva International Motor Show (GIMS) je posljednji puta održan 2019. godine, a nakon toga je bio otkazivan radi Covida, no svjetlo na kraju tunela je bila pompozna najava prije ljeta ove godine kako se Ženevski auto salon vraća u veljači 2023. godine bolji nego ikad prije. A sad bi mogli napisati onu standardnu izreku: Tresla se brda, rodio se miš! Naime, objavljeno je kako se otkazuje salon najavljen za sljedeću godinu, no nekako se može zaključiti kako tog salona više nikada neće ni biti.

“Radi neizvjesnosti u globalnoj ekonomiji i geopolitici, kao i rizika povezanih s razvojem pandemije, organizatori su odlučili fokusirati se isključivo na planiranje događaja u Dohi 2023. godine”, izjavio je Maurice Turettini, predsjednik Uprave zaklade “Comité permanent du Salon international de l’automobile de Genève”. Tako će se Ženevski međunarodni sajam automobila (GIMS) održati isključivo u Dohi, u Kataru, 2023., dok se događaj planiran za Ženevu u veljači 2023. neće se održati. “Učinili smo sve što je moguće kako bismo osigurali da možemo ugostiti GIMS 2023. u Ženevi u veljači. Poboljšani format događaja i projekt bili su vrlo dobro prihvaćeni. Ali na kraju su rizici nadjačali mogućnosti”, izjavio je Turettini.

Prvo izdanje Ženevskog međunarodnog sajma automobila u Katru održat će se u studenom 2023. u Doha Exhibition and Convention Center (DECC) kao i na nekoliko drugih decentraliziranih mjesta, a ponudit će mnoga jedinstvena i spektakularna iskustva vožnje. Događaj u Kataru trebao bi se održavati svake dvije godine.

Podijeli