BMW M550i je dosta sporiji od obećanog

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Već i ptice na grani znaju da svi proizvođači na svijetu nemaju u potpunosti točne informacije o potrošnji svojih modela, ali bi barem sve druge specifikacije trebale biti istinite. I uglavnom jesu, ali ne i kod BMW-a. Naime, američki časopis Car and Driver je na testu imao 2021 BMW M550i xDrive koji nije ubrzavao onako kako je iz tvornice obećano. Prema službenim specifikacijama ubrzanje od 0 do 60 mph (0-96 km/h) ubrzanje traje 3,6 sekundi, no prilikom testiranja su ostvarili rezultat od 4,1 sekunde.

To je čak 0,5 sekundi sporije od obećanog, odnosno gotovo 15 % lošije! Na kraju su iz nekoliko pokušaja uspjeli ubrzati za 3,9 sekundi, no to je i dalje sporije gotovo 10 % od onoga što tvornica obećava. Tada su zatražili drugi primjerak za testiranje, no iz BMW-a su rekli kako već imaju informaciju o tom problemu i kako istražuju u čemu je problem.

A sada je stiglo i kako je riječ o ''pogrešnoj komunikaciji računala motora i modula za kontrolu stabilnosti''. BMW već radi na otklonu ovog problema, a već je i najavljeno kako će tijekom ljeta biti dostupna nadogradnja softvera koja bi trebala riješiti problem, a nadogradnja softvera će biti dostupna i za model 540i xDrive.

Podijeli