Dolazi crossover coupe Volkswagen Taigo

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Volkswagen je objavio prve skice svojeg novog modela Taigo, a riječ je o crossover coupe modelu koji je postavljen na MQB A0 platformu kakvu već koristi i T-Cross. No od njega će biti duži i niži, a nudit će i veći međuosovinski razmak.

Taigo će imati i veći prtljažnik obujma 415 litara, a serijski će dolaziti s prednjim LED svjetlima, kao i potpunim sigurnosnim paketom. Unutrašnjost je tipična Volkswagenova, a serijski će se nuditi i 10,25-inčna digitalna instrument ploča, što Taigo postavlja u cjenovni rang između T-Crossa i T-Roca.

Volkswagen Nivus

Taigo je ustvari Europska izvedba modela Nivus, koji se od prošlog ljeta uspješno prodaje na tržištima Južne Amerike, a za europske kupce se očekuju tek manje dizajnerske razlike u detaljima grafike svjetala ili pak branicima.

Volkswagen Nivus

Razlike će biti i u motorima, pa će europski kupci moći izabrati turbo benzinske motore (TSI), a kako stvari sada stoje dizelaša neće biti u ponudi, a o eventualnim hibridima se još ništa ne spominje. Neslužbeno je i kako će se Taigo nuditi samo s ručnim mjenjačima, no za to trebamo čekati službenu premijeru.

Volkswagen Nivus

Europska premijera modela Volkswagen Taigo će se održati tijekom ljeta, dok će prvi primjerci domaćim kupcima biti dostupni početkom 2022. godine. Taigo će se proizvoditi u tvornici u Pamploni u Španjolskoj.

Podijeli