Stigao je novi SUV Toyota Highlander

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Toyota domaćim kupcima nudi još jedan SUV, a riječ je o najnovijem modelu Highlander, koji nudi 7 sjedala, a pokreće ga hibridni sklop. Postavljen je na TNGA-K platformu, a može se pohvaliti i međuosovinskim razmakom od 2.850 mm. Highlander je dug gotovo 5 metra, točnije 4.966 mm, širok je 1.930 mm i visok 1.755 mm, a te mu dimenzije nude veliku prostranost. A kako bi i dva sjedala u trećem redu bila dovoljno prostrana brine se i klizna klupa u drugom redu sjedala, koja se može pomicati za 180 mm.

Zanimljivo je kako je prtljažnik velik sasvim solidnih 332 litre kada su u upotrebi svih 7 sjedala, dok se preklapanjem drugog i trećeg reda dobiva kombijevski obujam od 1.909 litara. Dovoljno i za selidbe.

Unutrašnjost je uređena u tipično Toyotinom stilu, što znači praktično i jednostavno, a serijska oprema već osnovnog Elegant paketa je bogata i donosi 7-inčnu digitalnu instrument ploču, 8-inčni središnji multimedijski sustav, trozonsku klimu, Bi-LED glavna svjetla, 18-inčne aluminijske naplatke i niz ostale opreme. Cijena za Toyotu Highlander Elegant kreće od 424.000 kuna.

Cijena za Toyotu Highlander Premium pak kreće od 522.500 kuna s donosi 12,3-inčni multimedijski zaslon, stakleni krov s mogućnošću otvaranja, 20-inčne aluminijske naplatke, JBL audio sustav, hlađena prednja sjedala i grijana stražnja vanjska sjedala i niz ostale opreme.

Highlander pokreće hibridni sklop koji se sastoji od 2,5-litrenog benzinskog motora i dva elektromotora, a ukupna snaga sustava je 248 KS. Maksimalna brzina mu je 180 km/h, dok mu za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba 8,3 sekunde, a prosječna potrošnja je tek 6,6 litara. Na struju može voziti maksimalnom brzinom od 125 km/h, a vozač može birati između četiri načina vožnje – Eco, Normal, Sport i Trail.

Podijeli