Dolazi i hibridni Citroen C5 Aircross

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Citroen sprema elektrifikaciju game, a prvi model je plug-in izvedba modela C5 Aircross. Ovaj model se već dokazao s novim ovjesom s progresivnim hidrauličnim graničnicima, Advanced Comfort sjedalima i s 20 tehnoloških rješenja za pomoć u vožnji.

Citroen C5 Aircross Hybrid se predstavlja kao tiho vozilo u klasi ë-Comfort a ugrađena baterija kapaciteta 13,2 kWh omogućuje doseg do 50 km. Pokreće ga PureTech benzinac sa 180 KS uz koji je ugrađen i 110 KS snažan elektromotor, a kombinirana snaga im je 225 KS i nudi 320 Nm okretnog momenta.

Mjenjač je ë-EAT8 automatski s 8 stupnjeva, a maksimalna brzina vožnje samo na struju je ograničena na 135 km/h, dok je prosječna potrošnja ovog modela 1,7 litara na 100 km prema WLTP-u i ima emisiju CO2 od 39 g/km.

Hibridnu izvedbu je moguće prepoznati po dodatnom otvoru za električno punjenje na lijevom boku vozila, plava slova ''h'' koja su smještena na blatobrane, a tu je i novi paket boja Anodised Blue koji simbolizira hibridnu inačicu.

Unutrašnjost nudi tri zasebna sjedala u drugom redu koja su podesiva po dužini i nagibu, tu je i 12,3-inčna digitalna instrument ploča, a na središnjem multimedijalnom zaslonu je dodana posebna stranica putem koje je moguće saznati sve detalje o hibridnom sustavu.

Citroen C5 Aircross Hybrid na naše tržište dolazi na proljeće, no cijene još nisu poznate. Za orijentir se može uzeti najavljena cijena u Francuskoj od 39.950 EUR (oko 298.000 kn).