Električni gradski Volkswagen stiže 2025.

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Na IAA salonu u Münchenu, kojim su vladala električna vozila, Volkswagen je predstavio koncept ID.Life, električni gradski automobil koji bi se na tržištu trebao naći 2025. godine, a u neku ruku bi to trebao biti ''električni Polo''.

ID.Life se temelji na manjoj izvedbi platforme MEB, a ovaj koncept pokreće čak 172 kW/234 KS snažan elektromotor, koji će u serijskoj izvedbi zasigurno imati manju snagu. No zato ovaj koncept za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba tek 6,9 sekundi, što je za ovu klasu poprilično dobar rezultat.

Osim toga, koncept ima ugrađenu bateriju kapaciteta 57 kWh, koja je ugrađena u podvozje, pa je težište niže, a ujedno nije bilo potrebe za zauzimanjem dragocjenog prostora u kabini ili prtljažnom prostoru. Koncept s ovom baterijom ima autonomiju do 400 km.

''ID. LIFE je naša vizija o urbanoj, potpuno električnoj mobilnosti sljedeće generacije. Ova studija daje prvi uvid u ID. model iz segmenta kompaktnih vozila s približnom cijenom od 20 000 eura, koji ćemo dovesti na tržište 2025. godine. Time ćemo električnu mobilnost učiniti dostupnom još većem broju ljudi'', rekao je Ralf Brandstätter, glavni izvršni direktor marke Volkswagen.

Kako se radi o konceptu, tako on posjeduje jedinstvene detalje kao što je upotreba drvene trijeske u prozirnom laku, koji daje prirodnu boju i dodatni je učvršćivač na prirodnoj bazi. Reciklirane plastične boce su upotrijebljene za izradu prednjeg poklopca i tekstila od zračnih komora za krov.

U kabini se drvo za okvire instrument ploče i područje stražnjih sjedala kombinira s materijalom Artvelours Eco za površine sjedala i obloge vrata. Uz navedeno, kao osnovni materijal za gume ovog modela koriste se bio ulje, prirodni kaučuk i rižine ljuske.

Koncept Volkswagen ID.Life krasi simpatičan dizajn i prostrana unutrašnjost, a sada ostaje vidjeti hoće li Volkswagen uspjeti zadržati najavljenu cijenu od 150.000 kuna (20.000 EUR) za početni model. Tri godine ipak nije tako dug period. Ili ipak je?

Podijeli