Ford je predstavio dotjeranu Fiestu

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Ford Fiesta je s nama već četiri godine, pa je došao red za zatezanje bora i uvođenje novosti u ovaj model. Tako je najavljena redizajnirana Fiesta koja će i dalje biti dostupna s tri i pet vrata, u povišenoj Active izvedbi, kao i u sportskoj ST izvedbi.

Iako promjene na prvu nisu velike, ipak ih ima dosta, pa je tako sprijeda lako uočiti nova LED svjetla s novim svjetlosnim potpisom dnevnih svjetala, a sada su u opciji i Matrix LED svjetla, a tu je i novi branik s većim i drugačije oblikovanim otvorom za zrak. Nova grafika svjetala nas očekuje i straga, a promijenjen je i izgled stražnjeg branika. Tu s i dvije nove boje karoserije – Beautiful ljubičasta i Boundless plava, a nov je i dizajn aluminijskih naplataka koji dolaze u veličinama do 18 inča.

Unutrašnjost je vizualno ista, no koriste se neke nove boje, a tu je i nova opcijska 12,3-inčna digitalna instrument ploča, a središnji multimedijski zaslon dolazi serijski i donosi podršku za Android Auto i Apple CarPlay. Naravno, iz Forda kažu i kako se koriste kvalitetniji materijali, a sve kako bi se putnici što bolje osjećali u autu.

Fiesta više nije dostupna s atmosferskim motorima, pa je sada početni model jednolitreni turbo trocilindraš u izvedbi sa 100 KS, dok je snažnija izvedba sa 125 KS dostupna i kao blagi hibrid, a u opciji je i Powershift automatski mjenjač sa 7 stupnjeva prijenosa. U ponudi je i izvedba sa 155 KS, koja također ima 48-voltni blagi hibridni sustav, a ona je dostupna samo s ručnim mjenjačem.

U ponudi ostaje i najsnažnija izvedba ST, Pa tako Fiesta ST razvija maksimalnu snagu od 200 KS i nudi do 320 Nm okretnog momenta, a njoj je za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno 6,5 sekundi, dok joj je maksimalna brzina 230 km/h. Ova je izvedba dobila i nov način rada – Track, koji isključuje ESP i sustav protiv proklizavanja pogonskih kotača.

Redizajnirana Ford Fiesta na tržište stiže početkom sljedeće godine, a iako službene cijene još nisu objavljene, očekujemo kako će početni model startati između 105.000 i 110.000 kuna.

Podijeli