Najavljena Toyota Corolla Cross GR Sport

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Sve uspješnija linija opreme GR Sport dobiva još jednog člana – novi model Corolla Cross, koji tek treba stići i na europsko tržište. Podsjetimo se, Corolla Cross će biti pozicionirana između modela C-HR i RAV4, a najveća razlika u odnosu na C-HR je više prostora i klasičniji dizajn.

No iako dobiva GR Sport paket opreme, nova Corolla Cross neće biti pravi sportaš. Doduše, Toyota je poradila na ovjesu i upravljanju, no promjena na motoru nema, pa su tu i dalje benzinski i hibridni pogonski sustavi. Koje će svi pogonski sustavi biti dostupni u Europi još nije poznato, no na vijetnamskom tržištu, gdje je ovaj model prvo i promoviran, Corolla Cross GR Sport će biti dostupna s 1,8-litrenim benzincem sa 140 KS i s hibridnim motorom sa 123 KS. Pogon je uvijek na prednje kotače, a mjenjač je automatski CVT.

No tu su sportski detalji izvana i unutra. Tako se mogu primijetiti dorađeni branici, sportska maska motora i GR oznaka na stražnjem poklopcu. Tu je i nov dizajn aluminijskih naplataka, i tu prestaju promjene na vanjskom dijelu vozila.

Unutrašnjost je također slična klasičnoj izvedbi, no ističu se sportska sjedala, kontrastni šavovi, tipka za paljenje s oznakom GR, kao i posebna GR animacija prilikom paljenja. Ostatak unutrašnjosti je poznat iz standardne izvedbe, ali i iz ostalih Corolla izvedbi.

Podijeli