Honda najavila potpuno novi Civic Type R

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Ljubitelji sportskih kompakata iz Japana ponovno će doći na svoje, nakon što je Honda potvrdila kako i nova generacija Civica dobiva svoju Type R izvedbu, koja će na tržište stići već sljedeće godine. Doduše, trebat će pričekati skoro godinu dana, jer se europska premijera Civica očekuje tek na jesen, a vjerojatno će se odmah predstaviti i Type R izvedba.

Osim dvije fotografije zamaskiranog Civica Type R, Honda nije baš bila velikodušna s informacijama, kao ni tehničkim podacima o novom modelu. Tako se dosad zna kako će na europsko tržište stići samo izvedba s 5 vrata, a isto tako pogonit će je isključivo hibridni pogonski sustavi, a kako je Honda još ranije objavila kako će se na europskom tržištu prodavati samo elektrificirane izvedbe, tako možemo zaključiti i kako će novi Civic Type R imati hibridni pogonski sustav.

Doduše, to će vjerojatno biti klasičan hibrid, dok se plug-in izvedba ne očekuje, barem ne za sada. No sve strože norme će možda i to primijeniti. Uz to, zna se kako će pogon biti na prednje kotače, a mijenač bi trebao biti ručni sa 6 stupnjeva prijenosa. Unutrašnjost će sada biti elegantnija, ali sa sportskim naglascima kao što su školjkasta sportska sjedala i sportski volan, a sportsku temu će dobiti i digitalna instrument ploča, kao i središnji multimedijski zaslon. Jedva čekamo!

Podijeli