Mazda najavila nove modele CX-60 i CX-80

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Mazda je objavila kako za europsko tržište priprema dva nova SUV modela iz grupe velikih proizvoda, pa će tako od budućih modela CX-60, CX-70, CX-80 i CX-90, na europsko tržište stići SUV modeli CX-60 i CX-80. Modeli će biti predstavljeni unutar sljedeće dvije godine.

Novi modeli će biti predstavljeni u izvedbama s dva i tri reda sjedala, a bit će riječ o plug-in hibridnim izvedbama u kombinaciji s četverocilindarskim motorima. Uz to, bit će predstavljena i nova generacija rednih šesterocilindarskih benzinskih i dizelskih motora, Skyactiv-X i Skyactiv-D, a oni će također biti predstavljena u kombinaciji s 48V blago-hibridnim sustavom.

Za prvu polovicu sljedeće godine najavljena je i nova izvedba modela MX-30, a bit će riječ o novoj verziji Mazdinog prvog velikoserijskog eletričnog automobila koji uključuje više tehnologija elektrifikacije koristeći Mazdin jedinstveni rotacijski motor kao generator.

Od oko 2025. godine tvrtka će predstaviti niz novih proizvoda na novoj platformi konstruiranoj za električni pogon. Uvođenjem ovih modela, Mazda je na putu da do 2030. dovrši elektrifikaciju svog kompletnog asortimana. Uz to, Mazda za sada nije ništa konkretno rekla o novoj generaciji ''šestice'', a o kojoj se već dugo šuška kako će dobiti pogon na stražnje kotače i šesterocilindrične motore, pa informacije o tom modelu još moramo čekati.

Podijeli