Kia je već dotjerala povišeni XCeed

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Iako je prilično kratko na tržištu, u Kiji su odlučili kako je već vrijeme za prvo osvježenje za model XCeed, odnosno povišeni Ceed, koji je smješten između manjeg Stonica i većeg Sportagea. Dizajn korijene vuče od modela Ceed no ima nekih promjena.

One su najveće kod modela s GT-Line paketom opreme, a ta izvedba donosi novu masku motora i dizajn prednjih i stražnjih branika, a straga je i potpuno nov dizajn LED svjetala. Ova izvedba je dobila i naglašeni difuzor, kao i novu zelenu boju karoserije. Krovni nosači i poklopci retrovizora pak dolaze u sjajnoj crnoj boji.

Ovu izvedbu pokreće 204 KS snažan turbo benzinac koji dolazi isključivo u kombinaciji s automatskim mjenjačem. Početni turbo benzinac nudi snagu od 120 KS, a dostupan je i turbo benzinac sa 160 KS, a koji se mogu kombinirati s ručnim ili automatskim mjenjačem.

Tu je i dizelska izvedba u kombinaciji s blagim hibridom sa 136 KS, dok PHEV, odnosno plug-in hibridna izvedba dolazi s ukupnom snagom sustava od 141 KS, a 8,9 kWh baterija omogućuje autonomiju do 48 km.

Dorađena Kia XCeed na tržište stiže na jesen, a iako cijene nisu objavljene, vjerojatno će biti nešto više nego cijene aktualne izvedbe.

Podijeli