Ovo je potpuno nova Honda Civic Type R

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Evo je, konačno! Reći će mnogi, jer nas je Honda dugotrajno mučila s fotografijama zamaskirane izvedbe potpuno novog Civica Type R. No osim izgleda, Honda u tajnosti još drži informaciju o točnoj snazi motora, kao i performansama novog modela.

''Drži rekord na stazi Suzuka'', najveća je informacija o performansama ovog modela, a uz to smo saznali da se radi i o najjačem VTEC turbo motoru ikada, dok će mjenjač biti ručni sa 6 stupnjeva prijenosa. Uz to, znamo i kako je novi Civic Type R jedan od najsnažnijih automobila u klasi po litri obujma. Tako ćemo za prave informacije o snazi i performansama ipak morati još pričekati.

No zato je u potpunosti otkriven izgled ovog modela, koji, očekivano, donosi sportske branike, dodatne pragove, a karoserija je snižena i lagano proširena, a sve kako bi nastup na cesti bio što atraktivniji. A atraktivnosti će zasigurno doprinijeti i dodatni ventilacijski otvor na poklopcu motora.

Straga se prvo primijeti veliki spojler koji je montiran na poklopac prtljažnika, dok je u donjem dijelu branika ugrađen veći difuzor, kao i tri ispušne cijevi. Ovog puta je ona u sredini nešto veća, dok su pored nje dvije manje, po jedna sa svake strane. Vozi se na 19-inčnim mat crnim aluminijskim naplatcima, a za kočnice je zadužen Brembo.

I unutrašnjost donosi neke promjene, pa se tu primijete već standardna crvena boja za uređenje, a kažu i kako je sada sjedeća pozicija vozača niža nego prije. Sjedala su lagana i sportska, a presvučena su materijalom koji vizualno podsjeća na brušenu kožu.

Tu je i izbor između četiri načina vožnje: Comfort, Sport, +R i novi ''Individual Mode'' koji omogućuje da si svatko podesi vozna svojstva prema vlastitom ukusu. Honda LogR sustav dolazi u novoj inačici, koja je poboljšana u odnosu na ranije, a vozaču omogućuje praćenje vožnje i mjerenje prolaznosti krugova, kao i niz ostalih informacija.

Nova Honda Civic Type R u prodaju dolazi početkom sljedeće godine, po još nepoznatoj cijeni, a očekuje se kako će prve isporuke kupcima biti na proljeće 2023. godine.

Podijeli