Lagano dotjerivanje za Lanciju Ypsilon

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Lancia trenutno u ponudi ima samo jedan model koji se nudi sa samo jednom tržištu – u Italiji. No prema nedavnim objavama, Lancia će u grupi Stellantis imati status luksuzne marke, pa se očekuju i novi modeli, kao i povratak na čitavo tržište Europe.

No do tada, maleni Ypsilon mora nositi teret marke, a sada je i obnovljen za 2021. godinu. Ovaj facelift je stigao taman prije 10. godišnjice od predstavljanja ovog modela, koji je bio predstavljen na Salonu automobila u Ženevi 2011. godine.

Promjene nisu drastične, pa se sada sprijeda može primijetiti novi branik, maska i novi svjetlosni potpis LED dnevnih prednjih svjetala. Tu je i novi dizajn aluminijskih naplataka i nova Elegant plava boja, dok su straga promjene minimalne.

Ponuda motora je ista i čine je 1,2-litreni benzinac sa 69 KS te 0,9-litreni turbo benzinac s 85 KS. I Lancia Ypsilon ima opciju blagog hibridnog sustava kakav koristi Fiat 500, a riječ je o jednolitrenom benzincu sa 70 KS i 12V blagom hibridnom sklopu, koji je uparen sa 6-brzinskim mjenjačem.

Unutrašnjost pak donosi novi 7,0-inčni infotainment sustav s podrškom za Android Auto i Apple CarPlay, a u ponudi su i nove boje i kombinacije boja u unutrašnjosti, a i materijali bi trebali biti kvalitetniji. Akcijska cijena za novu Lanciju Ypsilon u Italiji starta od 72.500 kuna.