Pet cilindara za treći rođendan Cupre

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Prvi samostalni model marke Cupra dobiva novu izvedbu, i to ne bilo kakvu. Naime, objavljeno je kako će 22. veljače, odnosno na 3. rođendan tvrtke Cupra, biti predstavljena nova izvedba Formentora, koji dolazi pod oznakom VZ5, a pogonit će ga motor s 5 cilindara. Za sada još nije potvrđeno o kojem je motoru riječ, no neslužbeno se govori o 2,5-litrenom TFSI motoru iz Audija, a koji će imati maksimalnu snagu od oko 400 KS i nudit će oko 450 Nm okretnog momenta. Mjenjač će biti automatski a pogon će biti na sve kotače.

Također, osim naslovne fotografije nije objavljena ni jedna druga fotografija, a na njoj se mogu vidjeti četiri ispušne cijevi i stražnji difuzor. Stoga se mogu očekivati i drugačiji prednji branik, ali vjerojatno i set spojlera kao i veće aluminijske naplatke. Naravno, ovjes će biti dorađen, a ugrađivat će se i snažnije kočnice, dok se u unutrašnjosti očekuju sportska sjedala.

Cupra Formentor će imati drugačiji prednji branik, ali i set spojlera i veće aluminijske naplatke

Jedina službena izjava oko novog modela glasi: ”Formentor VZ5 pogonit će snaga pet cilindara, čime će njegove performanse biti još bolje, a već ionako uzbudljiva dinamična vožnja još uzbudljivija te će za sve ljubitelje automobila moći maksimalno izraziti performanse izgaranja. Baš je to ultimativni prijenos tehnologije koji povezuje svijet utrka i cestovnih vozila.”