Mitsubishi i dalje prisutan u Europi

  • Objavljeno u NAJAVE

 

image

Grupa Renault i Mitsubishi Motors Corporation najavili su novo poglavlje operativne suradnje. Mitsubishi Motors odlučio je od Renaulta nabaviti sestrinske inačice njegovih najprodavanijih europskih modela koji već ispunjavaju regulatorne zahtjevne i zatim ih plasirati na odabrana tržišta u Europi i to počevši od 2023. godine. 

Riječ je o modelima koji se temelje na istim platformama, ali su prilagođeni tako da odražavaju Mitsubishijev DNK. Novopredstavljeni plug-in hibrid Mitsubishi Eclipse Cross i sestrinski modeli koje je proizveo Renault trebali bi povećati tržišnu konkurentnost Mitsubishi Motorsa.

Jedan od modela koje bi za Mitsubishi proizvodio Renault bi mogao biti i Clio

''Jako sam sretan što Mitsubishi Motors stvara novu ponudu u Europi. Alijansin je cilj povećati konkurentnost i potaknuti učinkovitije dijeljenje resursa u korist sva tri partnera. Naš pristup temelji se na suradnji i međusobnom poštovanju, a sve kako bi se poboljšala učinkovitost svih triju proizvođača te im se omogućilo da iskoriste vlastite prednosti, izbjegnu udvostručavanje resursa i poboljšaju učinkovitost'', rekao je Jean-Dominique Senard, predsjednik Operativnog odbora Alijanse i Renaulta.

''Mitsubishi Motors spreman je predstaviti sestrinske modele originalnih Renaultovih vozila na europskom tržištu i tako privući nove kupce. Marka trenutačno provodi niz strukturnih reformi u Europi te je naša odluka da obustavimo proizvodnju novih vozila za europsko tržište, koju smo izložili u srednjoročnom strateškom planu iz lipnja 2020., i dalje na snazi. Međutim, sporazum s Renaultom o dobavljanju originalnih dijelova omogućit će nam da uz stalne postprodajne aktivnosti ponudimo i nove modele koji su razvijeni i proizvedeni u Europi'' dodao je Takao Kato, glavni direktor marke Mitsubishi Motors.

''Naša je nova misija stvarati značajne i važne projekte u sklopu Alijanse i zatim ih realizirati. Takav pragmatičan pristup, temeljen na povećanju vrijednosti, čini razliku u našoj proizvodnji i smanjuje ugljični otisak naših partnera na europskim cestama. Ovaj hvalevrijedan projekt ispunjava sva očekivanja naših partnera u pogledu dizajna, regulatornih zahtjeva i poslovnih ciljeva. Za mene je upravo to bît Alijanse. Grupa Renault vrlo je sretna što može pridonijeti novom poglavlju u povijesti suradnje'' rekao je Luca De Meo, glavni direktor Grupe Renault.

U skladu s objavom Alijanse iz svibnja 2020., Grupa Renault, Nissan Motor Co., Ltd. i Mitsubishi Motors, članovi jedne od najvećih alijansi u automobilskoj industriji, nastavljaju raditi na nekoliko inicijativa za jačanje konkurentnosti i ostvarivanje daljnjeg rasta kroz iskorištavanje vlastitih položaja na tržištu i geografskih prednosti.

Podijeli