Novi Jeep Wagoneer i Grand Wagoneer

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Jeep je prvo prošle godine prikazao koncept Grand Wagoneer, a sada je pred nama i njegova serijska inačica, kojoj se pridružuje i model Wagoneer, a koji je pristupačnija izvedba ovog modela. Da dobijete osjećaj o kakvim se modelima radi, reći ćemo samo kako mu je glavni konkurent Cadillac Escalade.

2022 Jeep Wagoneer

Iako su osnovne linije slične, vanjski izgled donosi dovoljno detalja kako bi se na prvu moglo reći o kojoj se izvedbi točno radi. Tako se razlike kriju u prednjim svjetlima, maski motora i braniku, dok se straga razlike svode na drugačija svjetla i drugačiji otvor za tablice na vratima prtljažnika.

2022 Jeep Grand Wagoneer

Razlike su i u pogonskim motorima, pa tako Wagoneer pokreće 5,7-litreni V8 s blagom hibridnom tehnologijom, a koji razvija maksimalnu snagu od 397 KS i pritom nudi 548 Nm okretnog momenta. Ovaj je motor uparen s 8-brzinskim automatskim mjenjačem, a dolazi s pogonom na stražnje kotače, dok se za pogon na sve kotače može doplatiti.

2022 Jeep Wagoneer

Luksuzniji Grand Wagoneer pak pokreće 6,4-litreni V8 motor koji razvija maksimalnu snagu od 477 KS i pritom nudi 617 Nm okretnog momenta. Uparen je s 8-brzinskim automatskim mjenjačem, a serijski dolazi s pogonom na sve kotače.

2022 Jeep Grand Wagoneer

Razlike postoje i u unutrašnjosti, pa tako Wagoneer dolazi s 10,3-inčnom digitalnom instrument pločom i 10,1-inčnim središnjim multimedijskim zaslonom, a u opciji je i dodatni 10,3-inčni zaslon koji je smješten u donji dio konzole.

2022 Jeep Wagoneer

Grand Wagoneer pak dolazi s 12,3-inčnom digitalnom instrument pločom te 12-inčnim središnjim multimedijskim zaslonomi 10,3-inčnim zaslonom na dnu središnje konzole. Ovaj model donosi i opcijski 10,3-inčni zaslon koji se ugrađuje ispred suvozača, a tu su i dva 10,1-inčna zaslona za putnike u drugom redu sjedala.

2022 Jeep Grand Wagoneer

Objavljene su i cijene za SAD, gdje model Jeep Wagoneer starta od oko 371.000 kuna, dok cijena za luksuzniji Jeep Grand Wagoneer starta od oko 556.000 kuna.

Podijeli