Na naše tržište stigao Cupra Formentor

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Naše je tržište bogatije za još  jedan model, ovog puta pod brendom Cupra, riječ je o SUV modelu Formentor koji je razvijen isključivo za marku i nije riječ samo o sportskoj izvedbi nekog Seat modela. Ovaj će model biti dostupan s ukupno sedam različitih pogonskih sustava, uključujući i dvije plug-in hibridne izvedbe, a na naše tržište prvo stižu dva turbo benzinca.

Početni model je opremljen s 1,5-litrenim TSI turbo benzincem koji razvija maksimalnu snagu od 150 KS i nudi 250 Nm okretnog momenta a uparen je sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h mu treba 8,9 sekundi, a maksimalna brzina mu je 204 km/h, dok mu je prosječna potrošnja 6,4 litre. Cijena takve izvedbe kreće od 218.558 kuna s opremom Formentor. S istim motorom je dostupna i izvedba s automatskim DSG mjenjačem, a karakteristike su gotovo identične, osim što je ova izvedba nešto sporija s maksimalnom brzinom od 203 km/h i troši u prosjeku 6,7 litara. Cijena ove izvedbe starta od 234.058 kuna.

Svakako će najzanimljiviji biti model s dvolitrenim TSI turbo benzincem koji razvija maksimalnu snagu od 310 KS i uparen je s DSG mjenjačem i ima 4Drive pogon na sve kotače. On za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba tek 4,9 sekundi i može juriti sve do elektronski ograničenih 250 km/h, a pritom troši u prosjeku 8,5 litara. Cijena takve izvedbe s bogatom opremom Veloz kreće od 360.999 kuna.

U prvom kvartalu stižu i ostale izvedbe, a koje uključuju turbo dizelske i hibridne modele, a njihove će se cijene znati naknadno. Za sve ostale informacije i test vožnje novih modela posjetite ovlaštene Cupra dilere.