Stigli su VW Touareg eHybrid i Touareg R

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Još dva plug-in hibridna modela su stigla na naše tržište, a riječ je o Volkswagenu Touareg eHybrid i Touareg R. Obje izvedbe na struju mogu prijeći do 47 km, dok je prosječna potrošnja izvedbe eHybrid 2,6 l/100 km i 24,2 kWh/100 km, dok je prosječna potrošnja Touarega R 2,7 l/100 km i 24,4 kWh/100 km. Kombinirani doseg oba modela može biti i do 810 km s jednim punjenjem.

Sustav se sastoji od V6 turbo benzinskog motora i elektromotora, a ukupna snaga kod izvedbe Touareg eHybrid je 381 KS, dok je kod izvedbe Touareg R 462 KS. Ugrađena baterija ima kapacitet od 14,3 kWh (neto), a sve izvedbe dolaze s pogonom na sve kotače.

Oba modela mogu povući i prikolicu težine 3,5 t, čak i pri vožnji samo na struju, a zahvaljujući sustavu Travel Assist Touareg je prvi model marke Volkswagen koji pruža mogućnost vožnje s potporom do brzine od 250 km/h unutar granica sustava. On je i prvi model marke koji se može sam uvesti i izvesti iz parkirnog mjesta zahvaljujući sustavi Park Assist kojim se upravlja putem aplikacije na smartphoneu.

Serijska oprema je također bogata i donosi četverozonski klima uređaj, Innovision Cockpit s digitalnim instrumentima, Discover Premium navigacijski sustav te panoramski pomični i podizni krov.

Cijene za Volkswagen Touareg eHybrid Atmosphere i Elegance startaju od 567.045 kuna, dok cijena za Volkswagen Touareg R kreće od 641.013 kuna.