Novi dizajn za novu generaciju Minija

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Moderni modeli Minija donose onu poznatu ''retro vibru'' i bez obzira koju generaciju modela Mini pogledate, odmah znate o čemu je riječ. Često se Mini uspoređuje s Porscheom 911, jer su oba modela ikone svojih proizvođača i teško ih je puno promijeniti, jer su kupci navikli na dizajnerske linije.

No Bernd Körber, direktor u Miniju, kako će nasljednik trovratne izvedbe Minija biti predstavljen tijekom 2023. godine i kako će se napraviti najveći korak naprijed u dizajnu u posljednjih 20 godina. A da će to biti vrlo teško govore i izjave Olivera Heilmera, glavnog dizajnera, koji bi želio biti oprezniji oko dizajna i ne raditi prevelike korake.

Prema dosadašnjim saznanjima novi Mini bi dimenzijama mogao biti manji od aktualne generacije, a nudit će se u nekoliko električnih izvedbi, no u ponudi će i dalje ostati modeli s motorima s unutarnjim izgaranjem.

Uz novi Mini s 3 vrata, priprema se i novi Countryman, a kako bi u budućnosti mogli izgledati novi Mini modeli može se vidjeti na modelu Vision Urbanaut EV Concept. Naravno, s njega će se koristiti dizajnerski detalji, no osnovne linije ili dizajnerski detalji će se sigurno koristiti u budućim modelima. Sad preostaje samo čekanje do prvih službenih fotografija, pa da vidimo hoće li nas Mini šokirati ili ugodno iznenaditi.