Novi X5 M Competition i X6 M Competition

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Nedavno obnovljeni BMW X5 i BMW X6 upravo su predstavljeni i u svojim sportskim M Competition izvedbama. Sada X5 M Competition i X6 M Competition donose atraktivniji izgled, a mogu se pohvaliti i kao prvi modeli M odjela koji dolaze s 48-Voltnom mild hybrid tehnologijom.

Pokreće ih 4,4-litreni V8 TwinPower turbo benzinac koji nudi maksimalnu snagu od 460 kW/625 KS i 750 Nm okretnog momenta, koji je uparen s 8-stupanjskim M Steptronic mjenjačem na koji je spojen elektromotor koji daje snagu od 9 kW/12 KS i čak 200 Nm dodatnog okretnog momenta.

Baterija se puni prilikom kočenja i vožnje s otpuštenim gasom, a sve to je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,9 sekundi i maksimalnu brzinu od 250 km/h. Doduše, ona je elektronski ograničena, a uz doplatni M Driver's paket maksimalna brzina je 290 km/h.

Čitav automobil je dorađen, od vanjskog dijela s dodatnim setom spojlera, većim kotačima od 21 inč sprijeda, odnosno 22 inča straga, a promjene su i na sportskom M ovjesu, a za sigurno zaustavljanje se brinu M kočnice.

Promjena ima i u unutrašnjosti, pa serijski dolazi sportski upravljač i sjedala, tu je i niz karbonskih dijelova i umetaka, a ispred vozača se nalazi veliki zaobljeni zaslon koji se sastoji od 12,3-inčne digitalne instrument ploče i 14,9-inčnog multimedijskog zaslona, na kojem se nalaze i posebni M izbornici i podaci.

Cijena za BMW X5 M Competition kreće od 158.300 eura, a cijena za BMW X6 M Competition kreće od 161.200 eura. Naravno, te cijene vrijede u Njemačkoj, a početak proizvodnje je najavljen za travanj.

Podijeli