Redizajnirani Peugeot 508 i 508 SW

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Nakon malo više od četiri godine stiglo je vrijeme za obnovu modela 508 u svim izvedbama. Tako je Peugeot predstavio dotjeranu limuzinu 508, karavan 508 SW, ali i dotjeranu sportsku izvedbu koja dolazi pod oznakom Peugeot Sport Engineered, odnosno PSE.

Najveće novosti se mogu vidjeti sprijeda, gdje su sve izvedbe dobile novo lice koje uključuje serijska Matrix LED svjetla, novu masku i novi branik. Straga su svjetla dobila novu grafiku, a nov je i dizajn aluminijskih naplataka. Uz to, kupci će sada moći izabrati i tri nove boje karoserije – Titanium siva, Okenite bijela i Eclipse plava.

Promjena ima i u unutrašnjosti, gdje se koriste novi materijali i boje, a tu je i standardni Peugeot i-Cockpit, kao i 10-inčni središnji multimedijski zaslon. Nov je i dio središnje konzole oko ručice automatskog mjenjača, a poboljšano je i glasovno upravljanje.

Početni motor u ponudi je 1,2-litreni turbo benzinac s tri cilindra i snagom od 150 KS, a slijedi 1,5-litreni turbo dizelaš s istom snagom od 130 KS, a svi modeli redizajniranog Peugeota 508 dolaze s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Novost u ponudi je 180 KS snažan plug-in hibrid koji se pridružuje 225 KS snažnom plug-in hibridu, a vrh ponude je i dalje 508 PSE koji dolazi u plug-in hibridnoj izvedbi s 360 KS i pogonom na sve kotače. Oni imaju 12,4 kWh bateriju kojoj je potrebno između 1:40 sati i 7:00 sati za potpunu napunjenost, ovisno o snazi punjenja.

Redizajnirani Peugeot 508 na tržište stiže na ljeto, po još nepoznatoj cijeni.

Podijeli