Obnovljen je i Renault Megane Sedan

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Renault Megane u limuzinskoj izvedbi je jedan od rijetkih predstavnika u ovoj klasi, a ne može se poreći kako je riječ o prilično elegantno dizajniranom modelu. Da kupci još uvijek traže ovakvu karoserijsku izvedbu govori i činjenica kako je od 2016. godine prodan u više od 200.00 primjeraka.

Osim vizualnih promjena, ima promjena i u pitanju pogona, pa krenimo redom. U Megane Sedan se ugrađuje novi početni motor, a riječ je o jednolitrenom turbo benzincu sa 115 KS koji se nudi u kombinaciji s ručnim mjenjačem, a slijedi 1,3-litreni turbo benzinac sa 140 KS koji se nudi u kombinaciji s ručnim ili automatskim mjenjačem. Za sada u ponudi ostaje i turbo dizel inačica sa 115 KS koja je također dobavljiva s ručnim ili automatskim mjenjačem. Limuzinski Megane za sada neće dobivati plug-in hibridnu inačicu kakvu nude izvedbe s 5 vratiju i karavan.

Što se vizualnog dijela tiče, novi Megane Sedan dolazi s novim LED prednjim svjetlima, kao i novom maskom i branikom, dok su straga promjene manje i decentnije. U ponudi je i nova boja, Highland siva, pa je sada ukupno dostupno sedam boja, a nov je i dizajn aluminijskih naplataka u veličinama od 16 do 18 inča.

U unutrašnjosti se ističe 10,2-inčna digitalna instrument ploča, kao i opcijski 9,3-inčni infotainment sustav koji dolazi s novim softverom, a tu je i podrška za Android Auto i Apple CarPlay. Tu je i mogućnost izbora između četiri načina vožnje (Eco, Comfort, Sport, My Sense), ali i novi sustavi pomoći vozaču – adaptivni tempomat, sustav za upozorenje pri nailasku vozila straga i sustav za automatsko kočenje s prepoznavanjem pješaka.

Novi Renault Megane Sedan na tržište dolazi početkom sljedeće godine, a tada će biti poznate cijene i točan popis serijske opreme.