Obnovljeni Fiat Tipo s novim motorom

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Kao što se i najavljivalo, Fiat je predstavio obnovljenu Tipo obitelj, a vizualne promjene su decentne, no ipak čine dovoljnu razliku da se na prvu može prepoznati noviji model. U ponudi i dalje ostaje izvedba s 5 vrata, karavan i limuzina, a na bazi izvedbe s 5 vrata napravljena je i nova Cross izvedba.

Tipo Cross se može pohvaliti gotovo 4 cm većom udaljenosti od tla od ostalih izvedbi, a robustan izgled mu naglašavaju zaštitne plastike oko čitavog vozila te srebrni detalji na branicima i pragovima.

Najveće razlike u dizajnu su sprijeda gdje su ugrađena nova svjetla, novi branik i proširena maska vozila koja vizualno dodatno proširuje vozilo. Na središnji dio maske je postavljen i novi Fiat logo, a svjetla su dobila novi dizajnerski potpis u vidu LED dnevnih svjetala. Sada su na Tipu dostupna i Full LED prednja i stražnja svjetla, novi 16 i 17-inčni aluminijski naplatci, a novost su i dvije nove boje – Paprika narančasta i Ocean plava.

Novost u ponudi je i 1,0-litreni turbo benzinac (1.0 GSE T3) koji razvija maksimalnu snagu od 100 KS i nudi 190 Nm okretnog momenta koji je dostupan već od 1.500 okretaja. On zamjenjuje dosadašnji atmosferski benzinski motor s 95 KS i 127 Nm. Redizajnirani Fiat Tipo će se i dalje moći dobiti s dizelskim motorima i to u izvedbi s 95 KS i sa 130 KS.

Iako unutrašnjost nije mnogo vizualno promijenjena, ipak ima mnogo novosti. Tako je u ponudi i 7-inčna digitalna instrument ploča i novi i veći 10,25-inčni središnji multimedijski sustav s najnovijim Uconnect 5 infotainment sustavom koji nudi podršku za bežično spajanje s Android Auto i Apple CarPlay uređajima.

Novi Fiat Tipo bi trebao u salone stići do kraja godine, no cijena nije objavljena, no ne očekuju se neke velike razlike u odnosu da još uvijek aktualan model.