Od sada u ponudi i Toyota C-HR GR Sport

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Toyota za modelsku godinu 2021. za model C-HR  ima nekoliko novosti, a odnose se na novi paket GR Sport i novog izbora boja na paketu opreme C-HIC. Toyota je od 2016. godine prodala preko 400.000 primjeraka u Europi, stoga i ne čude tek manje promjene kako bi ovaj model i dalje bio svjež.

Manje promjene su kod modela C-HIC koji sada donosi četiri nove dvobojne kombinacije boja, uključujući i novu brončanu Oxide boju, a tu su i novi aluminijski naplatci u veličini od 18 inča s deset dvostrukih krakova. U unutrašnjosti ovaj paket opreme nudi dvobojne kožnate presvlake Orchid/Black, električno podešavanje prednjih sjedala i sivu oblogu stropa.

C-HR GR Sport paket opreme donosi crnu pozadinu prednjih svjetala, sjajno crni središnji dio branika i okvire za maglenke, tamnu kromiranu masku i agresivnije dizajniran prednji spojler. Tu su i crne letvice na donjem dijelu vratiju i 19-inčni aluminijski naplatci, a straga nas očekuje sportski branik i logo GR Sport.

Posebne gume za ovaj model, te prilagodbe ovjesa i upravljača su zamjetno unaprijedili dinamička svojstva modela GR SPORT, zadržavajući pri tome razinu udobnosti u vožnji kakvu pružaju i drugi modeli iz obitelji C-HR.

Unutrašnjost donosi novo uređenje Cool Silver, presvlake u alkantari ili tkanini s crnim i sivim šavovima, a tu je i volan presvučen perforiranom kožom i prošivenom crvenim koncem, a tu su i dodatne letvice na pragovima, kao i posebna animacija s GR temom na TFT ekranu na instrument ploči.

Serijska oprema ovog modela uključuje zatamnjena stakla, LED duga svjetla, automatsko preklapanje vanjskih retrovizora i pametni sustav ulaska, a na popisu dodatne opreme je JBL glazbeni sustav i električno podesiva i grijana prednja sjedala.

Osim toga, Toyota je za čitavu gamu modela C-HR pripremila i najnoviju izvedbu Toyota Safety Sense sustava s novim funkcijama sustava predsudarne zaštite koji uključuje pomoć u zakretanju upravljača u nuždi (ESA) s otkrivanjem pješaka danju i sustavom za pomoć pri skretanju u križanju. Potonji pruža upozorenje i automatsko kočenje ako vozač skrene ulijevo ili udesno ispred nadolazećeg vozila u suprotnom kolničkom traku, ili ako neki pješak prelazi cestu iz suprotnog smjera nakon skretanja. Tu je i sustav za praćenje trake (LTA), prilagodljivi tempomat punog raspona i kombinacija čitanja znakova s prilagodljivim tempomatom, a koji omogućuje jednostavnu prilagodbu brzine vožnje ograničenju brzine koju traže prometni znakovi.