Veći redizajn za SUV SsangYong Rexton

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Iako se u posljednje vrijeme na našim cestama ne mogu vidjeti najnoviji primjerci južnokorejske tvrtke SsangYong, ona i dalje redovito predstavlja nove modele, a sada najavljuju i u potpunosti redizajnirani Rexton za 2021. godinu.

Aktualna generacija je predstavljena 2017. godine na Salonu automobila u Frankfurtu, a sada je stiglo vrijeme za redizajn. Tako je Rexton za 2021. godinu dobio potpuno novi prednji kraj s puno većom kromiranom maskom nego do sada. Izgleda da prate u stopu BMW. 

No tu su i nova prednja LED svjetla i maglenke, kao i elegantnije dizajniran prednji branik. Straga su dorađena svjetla koja također dolaze u LED tehnologiji, a nov je i dizajn branika, kao i kromirana lajsna koja spaja stražnja svjetla.

Rexton je dug 4.850 mm, širok 1.960 mm i visok 1.825 mm, dok je međuosovinski razmak 2.865 mm. Obujam prtljažnika iznosi 784 litre, a preklapanjem stražnjih sjedala korisni obujam raste na 1.977 litara.

Unutrašnjost je također dorađena i osim novih i kvalitetnijih materijala donosi i novu digitalnu instrument ploču dijagonale 12,3 inča, a dorađen je i središnji infotainment sustav. U ponudu je stigao i inteligentni adaptivni tempomat, sustav za nadzor mrtvog kuta, a novost je i sustav koji upozorava na nailazak automobila ili biciklista prilikom otvaranja vrata.

Za pogon je brine 2,2-litreni turbo dizel motor koji je ojačan na 202 KS i nudi 440 Nm okretnog momenta koji je dostupan već od 1.600 okretaja, a motor je uparen s 8-brzinskim automatskim mjenjačem. Pogon je na sve kotače, a Rexton može povući i prikolicu težine do 3 tone.

Prodaja za redizajnirani SsangYong Rexton u Europi kreće na proljeće sljedeće godine, a cijene svih izvedbi će biti objavljene naknadno.