Ovo je luksuzna Mercedes-Maybach S-klasa

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Iako je Maybach kao samostalni brend ugašen, on i dalje živi kao Mercedes-Maybach a u ponudi je jedino luksuzna S-klasa u produženoj izvedbi. A kako je u rujnu predstavljena nova S-klasa, tako je pred vama novi luksuz na kotačima – Mercedes-Maybach S-klase.

Već na prvi pogled je jasno kako nije riječ o ''običnoj'' S-klasi zahvaljujući dvobojnoj karoseriji koja je opcija ovog modela. Tu je i natpis Maybach utisnut u kromirani okvir prednje maske s kromiranim okomitim crtama, kromirana traka na poklopcu motora, a ovaj model dobiva i specijalne aluminijske naplatke u veličinama od 19 i 20 inča.

Ovaj je model dug točno 5,5 metara, a dolazi s međuosovinskim razmakom koji je sada dug 3.396 mm i 18 je centimetara duži nego kod produžene izvedba nove S-klase. S tim brojkama je jasno kako je vlasnicima vožnja namijenjena na jednom od dva stražnja sjedala.

Uostalom, to su i najbolja sjedala u ovom automobilu jer nude raskošan prostor i mnogo opcija. Sjedala su električno podesiva, a u opciji je i mogućnost podešavanja nagiba naslona od 43,5 do 19 stupnjeva. Naravno, odmorište za noge se podrazumijeva, kao i podešavanje suvozačkog sjedala sa stražnjih sjedala, a čak se ne trebate ni mučiti sa zatvaranjem vrata, jer ih možete zatvoriti električnim pogonom jednostavnim pritiskom na tipku.

Stražnja sjedala su grijana, hlađena i imaju funkciju masaže, a tu je i opcijski hladnjak za šampanjac s čašama. Svakome od putnika na stražnjim sjedalima je dostupan i veliki tablet smješten u naslone prednjih sjedala, a tu je i mogućnost automatskog smanjenja buke koja dolazi izvana, a omiljenu glazbu možete slušati putem Burmester High-End 4D Surround Sound audio sustava koji se sastoji od 30 zvučnika, pojačala i subwoofera ukupne snage 1.740 W.

Za pogon se pak brine 4,0-litreni twin-turbo V8 benzinac koji dolazi s blagim hibridnim 48V EQ Boost sustavom. Maksimalna snaga je 503 KS i pritom se nudi i 700 Nm okretnog momenta, a motor je uparen s 9G-Tronic automatskim mjenjačem, dok je pogon na sve kotače (4Matic).

Cijena ovog modela još nije komunicirana, no vjerojatno će budući kupci veći iznos potrošiti na opremu nego na osnovnu cijenu automobila, a u prodaju će stići sredinom sljedeće godine.