Ovo je sportski SUV Bentley Bentayga S

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Bentley je s Bentaygom uspio postići prilično velik uspjeh, a sada je pripremio i sportsku izvedbu ovog modela, a promjene se uglavnom odnose na izgled, no promjena ima i ispod lima, no ne i na motoru. Osim toga, Bentayga je ovom prilikom dobio i slovo S u nazivu.

I ovaj model pokreće 4,0-litreni V8 twin.turbo motor koji razvija maksimalnu snagu od 404 kW/550 KS i pritom nudi i 770 Nm okretnog momenta, a uparen je s automatskim mjenjačem. Uz to, ova izvedba ima i posebno podešen sportski ovjes, a ugrađen je i sportski ispušni sustav.

Uz sve navedeno, Bentayga S može pojuriti sve do 290 km/h, a za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba 4,5 sekundi. Vozaču je na izbor nekoliko načina vožnje, kao i odabir terena na kojem se vozi, a svakako treba napomenuti kako ovaj model može voziti u vodi dubine do 500 mm.

Izvana se ovaj model može prepoznati po posebnim crnim detaljima, a sprijeda je najuočljivija maska motora, a tu je i veći stražnji spojler, četiri ispušne cijevi te posebno dizajnirani 22-inčni aluminijski naplatci. Promjena ima i u unutrašnjosti, a to su nova sportska sjedala presvučena Alcantarom, a na sebi imaju i ušiven S logo, te sportski volan također presvučen Alcantarom. Instrument ploča je digitalna, a središnji multimedijski zaslon dolazi s dijagonalom od 10,9 inča. Naravno, u Bentleyu su važni detalji, pa je svaka tipka i gumb napravljen od vrhunskih materijala.

Cijena za SUV Bentley Bentayga Sjoš nije objavljena, no zna se kako će prodaja krenuti uskoro, a količina proizvedenih primjeraka neće biti ograničena.

Podijeli