Predstavljen je koncept Sony Vision-S

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Da, i to smo dočekali. Sony je predstavio koncept električnog automobila Vision-S, pa ćete možda u budućnosti osim televizora i PlayStationa, moći posjedovati i Sony automobil, a za predstavljanje su odabrali CES, najveći sajam elektronike koji se svake godine održava u Las Vegasu.

Vision-S je dug 4,895 mm, širok 1,900 mm i visok 1,450 mm, dok je međuosovinski razmak 3,000 mm, a u unutrašnjost su smještena četiri zasebna sjedala, svaki sa svojim zvučnicima, a za prozračnost kabine se brine stakleni krov.

Sony Vision-S pokreću dva elektromotora svaki snage 200 kW, odnosno 268 KS, a po jedan je ugrađen na svaku osovinu. To je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,8 sekundi, dok je maksimalna brzina 240 km/h, a vozilo je postavljeno na 21-inčne aluminijske naplatke s gumama 245/40 R21 sprijeda i 275/35 R21 straga.

U njega su ugrađena čak 33 senzora koji prepoznaju razne prepreke oko vozila, ali i osobe u i izvan vozila. Tu je i Reality Audio u 360 stupnjeva, a zasloni na komandnoj ploči se protežu čitavom širinom vozila.

Za sada nema planova oko proizvodnje ovog vozila, no poznavajući Sony i neke njihove odluke u prošlosti, ne bi bilo čudno da u budućnosti i vidimo automobil na cesti pod Sonyjevom značkom.